Använda Youtube i din marknadsföring

Att sociala medier idag är viktiga för att kommunicera med sina kunder och marknadsföra sig har nog varje företagare värt sitt namn förstått. Men en mediekanal som ofta glöms bort är Youtube, trots att det är en av de viktigaste sajterna att finnas på, och trots att videor har mycket större genomslagskraft än text. Youtube finns numera tillgängligt överallt, inte bara på datorn utan också i mobilen, i plattan och i tv:n.

Något som många inte tänker på är att Youtube faktiskt är den näst största sökmotorn på internet idag, efter Google. Youtube tillhör numera Google, och innehållet på videosajten är därför nära integrerat med Googles sökmotor. Om du lägger upp videor på Youtube där innehållet beskrivs och taggas, finns det därför goda chanser att din video kan dyka upp i resultatlistan när någon söker på relevanta ord.camera-660090_1280

En annan anledning till att Youtube kan vara mer aktuellt som mediekanal för din marknadsföring än mer traditionella sociala medier är att det är mycket billigare att annonsera på Youtube än på till exempel Facebook.

För att börja använda Youtube måste du först skaffa ett konto på Youtube. När du väl är inloggad kan du sedan skapa en kanal för ditt företag. Se till att din kanalsida representerar ditt företag: välj en profilbild som är proffsig, till exempel företagets logga, och välj en bakgrundsbild som visar vad ni står för. På kanalsidan kan du också lägga till en beskrivning av företaget. Här kan du passa på att få in de nyckelord du vill använda för att intresserade sökare lätt ska kunna hitta dig.

Efter detta kan du börja lägga upp dina videoklipp. För att ge ett proffsigt intryck kan det vara bra att ta hjälp av ett produktionsbolag för att skapa filmerna, till exempel Crispfilm.se. Vad innehållet i filmerna ska vara beror på vad ditt företag gör. Om ni säljer en produkt kan ni till exempel lägga upp filmer där den används, för att kunderna ska ha något mer än bilder att gå på. Du kan också lägga upp videor från kontoret, där du presenterar de som arbetar på företaget. Det ger kunden en mer personlig relation till er. Ett annat förslag är låta nöjda kunder berätta hur ditt företag har hjälpt dem. Möjligheterna är oändliga, så se till att utnyttja dem!

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto